Pest megye – Százhalombattai Szervezet

A Gépipari Tudományos Egyesület MOL Nyrt. Százhalombattai szervezete (illetve annak jogelődje) 1997. március 23-án alakult azzal a céllal, hogy összefogja a terület gépész-, közgazdasági értelmiségi dolgozóit, technikusait és egyes jól képzett szakmunkásait, amely elősegíti és biztosítja a tagok műszaki fejlődését és felkészültségét az egyre magasabb szintű feladatok megoldása érdekében.

A szervezet jelenlegi elnöke Németh János, titkára Kurucz Botond.

Főbb tevékenységek, leírás

Rendszeresen szervezünk továbbképző tanfolyamokat, melyeken az új technológiákat, szabványokat, üzemeink speciális területeit ismerhetik meg a résztvevők. Együttműködünk a területi MKE, MATE, ETE szervezetekkel.

Rendszeresen szervezünk üzemlátogatásokat, külföldre is, pl. a környező országok vegyipari üzemeibe és finomítóiba.


Üzemünk területén általában havonta rendezünk szakmai bemutatókat, előadásokat, melyeken a szivattyúk, kompresszorok, toronytöltetek és egyéb berendezések fejlesztésével, kialakításával ismerkedhetnek meg tagjaink. Részt veszünk a Nyomástartó berendezések hegesztési szakbizottságának munkájában, melynek keretében évente megrendezésre kerül a hagyományos Csopaki ankét az aktuális kérdések megvitatására. Itt a tervezők, gyártók, vizsgálók, üzemeltető és karbantartó szakemberek találkoznak. Tagságunk aktív létszáma jelenleg 85 fő, melynek a területén működő karbantartási szervezetek szakemberei is tagjai. Figyelemmel kísérjük az újonnan belépett fiatal szakembereket és megismertetjük velük szervezetünk működését és igyekszünk megnyerni őket szervezetünk számára. Bejegyzett szakértőink működnek a karbantartás, vegyipari gépek, tartályvizsgálatok területén, GTE megbízásokat is fogadva.

Büszkeségeink

Egyesületi Aranyérem

Nincs díjazott

Bánki Donát Díj

Nincs díjazott

Pattantyús Ábrahám Géza Díj

Nincs díjazott

Terplán Zénó Díj

Nincs díjazott

Technika Fejlesztéséért Díj

Rácz Zoltán
1981

Műszaki Irodalmi Díj

Nincs díjazott

Tiszteleti Tag

Nincs díjazott