Szerkezetanalízis Szakosztály

A Szerkezetanalízis Szakosztályunk 2003-ban alakult meg, de néhány éves működés után beolvadtak a Konstrukciós Szakosztályba, tevékenységüket 2006. óta ott végzik.

Főbb tevékenységek, leírás

A 2002. évi Autóbusz Konferencián néhány lelkes végeselem felhasználóban megfogalmazódott igény alapján magyarországi végeselem felhasználók összefogására létrehoztuk a GTE keretében a Szerkezetanalízis szakosztályt, amelyet a GTE 2003. február 11-én jegyezett be. 

Több sikeres látogatást tettünk, pl. a Knorr-Bremse és az EDAG cég bemutatása céljából. Sikeres szemináriumot szerveztünk Hegesztett Szerkezetek Analízise témakörben. Több közös rendezvényt tartottunk a Konstrukciós Szakosztállyal. 2003-ban és 2004-ben sikeres szekciót szerveztünk az Autóbusz Szakértői Tanácskozáson. 

2005. év végére az alapító lelkes tagok nagy része különböző okok miatt eltűnt a szakosztály látóköréből, és nem sikerült új tagokat szervezni, létszámunk a GTE alapszabályban szereplő minimum alá csökkent. A 2006. januári tisztújító közgyűlésen ezért tisztújítás helyett a szakosztály megszüntetését, a megmaradt tagokkal a Konstrukciós Szakosztályba beolvadását határoztuk el. 

A Konstrukciós Szakosztály csatlakozásunkat elfogadta, azóta tevékenységüket ott folytatjuk.

Büszkeségeink

Egyesületi Aranyérem

Nincs díjazott

Bánki Donát Díj

Nincs díjazott

Pattantyús Ábrahám Géza Díj

Nincs díjazott

Terplán Zénó Díj

Nincs díjazott

Technika Fejlesztéséért Díj

Nincs díjazott

Műszaki Irodalmi Díj

Nincs díjazott

Tiszteleti Tag

Nincs díjazott