A 25. Gyártás Konferencia idén Szombathelyen került megrendezésre

December 01-én, 25. alkalommal került megrendezésre a Gyártás (Manufacturing) konferencia. A rendezvényt a Gépipari Tudományos Egyesület és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös szervezésében Szombathelyen rendeztük meg.
A nemzetközi konferencián hazánkból, valamint Közép-Európa országaiból vettek részt legújabb kutatási eredményeiket bemutatni kívánó oktatók, kutatók, PhD hallgatók, ipari szakemberek.

Dr. Andó Mátyás, a szervező bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, ismertetve a párhuzamos szekcióülések programját és a legmodernebb felszereltségű egyetemi laboratóriumok látogatási lehetőségeit: milyen eszközök várják itt a hallgatókat és a kutatókat.

Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke a tevékenységükről szólva elmondta, hogy a tagságukat – amely jelenleg ezer fős – mindig segítették abban, hogy eljárjanak külföldi konferenciákra, és idejöjjenek mindazok, akik új technológiákat tudnak bemutatni. Nagy öröm, hogy Szombathelyről is léptek be újonnan legalább tizenöten.

Dr. Szidor György, az informatikai kar dékán-helyettese kiemelte: a kar évente több mint 600 jelentkezőt fogad; a szombathelyi duális képzési modell országosan unikális, ehhez célzottan hozták létre az infrastruktúrát. Nem véletlenül tartozik a Savaria Műszaki Intézet az informatikai karhoz, ugyanis ez egy konvergencia pont, ahol párhuzamosan fejlesztik a gépészmérnöki tudást és a modern informatikai hátteret is.

László Győző, Szombathely alpolgármestere beszédében egy japán tech gurut idézett, aki szerint a lehetetlennek tartott dolgok kilencven százaléka lehetséges, a maradék tíz százalék megoldásához pedig csak idő és megfelelő technológia szükséges.
Mándli Péter, a Schaeffler Savaria Kft. indusztrializációs vezetője a cégük hetvenéves sikertörténetének legfőbb állomásait idézte fel.

Dr. Haidegger Géza, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) tudományos tanácsadója a hazai kutatási hálózatról beszélt, és arról, hogy a Gépipari Tudományos Egyesület hol tudja kifejteni pozitív hatását a szakmában; a cél, hogy a közösségek összetartsanak.

Forrás és további képek: https://www.szombathelyigepesz.hu/2022/12/05/25-gyartas-konferencia-2022-szombathelyen/

Támogassa a GTE-t
Adója 1%-ával!

A 75 éves múltra visszatekintő GTE elkötelezett
a magyar műszaki tudományok fejlesztése iránt.

Adószám:
19815682-2-42
kÖSZÖNJÜK!