Elköltöztünk!

email cím:
jelszó: regisztráció
elfelejtett jelszó

TOLNA MEGYEI SZERVEZET

A megalakulás körülményei:

1973-ban a tagtoborzással, a GTE Szekszárdi Városi Szervezet létrehozásával kezdődött a GTE – s élet Tolna megyében. Az 1976-ban újjáválasztott vezetőség, Szekercés Sándor elnök és Békési Mihály titkár vezetésével üléseit a város, majd a megye iparvállalatainál tartotta üzemlátogatással, szakmai konzultációval egybekötve.

 

Főbb tevékenységi köre:

 

A bázis iparvállalatok üzemi GTE csoportjainak – MMG, BHG, MEZŐGÉP, CSIV, ZIM, LÁNG – tevékenysége, rendezvényei egészítették ki a városi szervezet éves munkatervét. Fő cél a műszaki szakemberek összefogása, szakirányú ismereteinek bővítése volt. Tanulmányutakat, előadásokat, tanfolyamokat szerveztünk. Kiállításokon, szakmai konferenciákon vettünk részt. Megszerveztük és működtettük a megye iparvállalatainak közreműködésével a főmérnökök tanácsát, a TMK, GYGO és MEO vezetők évenkénti szakmai konzultációját.

 

1981-ben a városi szervezet átalakult, a GTE Tolna Megyei Szervezet nevet vette fel. Hladics Zoltánt választottuk titkárnak. Tovább erősítettük a bázis vállalatok üzemi csoportjaival az együttműködést. Az időszaknak megfelelő szakirányú előadásokat, belföldi tanulmányutakat szerveztünk, többek között pneumatika, robottechnika, munkaszervezés témakörökben.

 

1985-től Kulcsár József elnök és Prím Ferenc titkár vezetésével a vezetőség, az üzemi csoportok és az aktív 145 fős tagság fellendítette a szervezetet. A megbízásos munkák és tanfolyamok bevételei belföldi és külföldi tanulmányutak, rendezvények, bemutatók szervezésére, megtartására biztosítottak lehetőséget.

 

Évenként közreműködtünk a MTESZ Tolna Megyei Szervezet által összefogott Tudományos Hetek rendezvényein. A GTE központi apparátus tanfolyamain, szakosztályok rendezvényein részt vettünk.

 

Nemzetközi kapcsolatok:

 

Nemzetközi kapcsolatunk a Cseh és NDK tudományos egyesületekkel volt, amelyeknél viszont tanulmányúton vettünk részt. A 80-as évek végén a GTE országos szervezetei között a középmezőnyben foglaltunk helyet, gazdasági és tevékenységi szempontból.

 

1990-től Prím Ferenc helyett megbízással, majd választással Fáncsy István látja el a titkári feladatokat. Az új gazdasági helyzetben a létszám és a tevékenység csökkent.

 

Az évente megszervezésre kerülő két taggyűlés és egy tanulmányút (PAV, SUZUKI, OPEL, FORD és BNV kiállítások), amelyeket kulturális programmal egészítünk ki, tartja össze a tagságot. 1998-ban 22 aktív fizető tagja van a Tolna Megyei GTE Szervezetnek, amelynek 1973-as megalakulása óta Fáncsy István, Kulcsár József, Havasi Mihály alapító tagja.

 

Tanulmányi utak szervezésével tervezzük továbbra is fenntartani a szervezetet, megtartani a tagságot, hogy a remélhetőleg javuló gazdasági helyzetben ismét erősíteni tudjuk befolyásunkat a műszaki értelmiség körében. Célunk a szervezet fejlesztése, a kapcsolat javítása a helyi MTESZ szervezettel és a GTE központtal.

 

Elnök, titkár neve:

 

1976-tól          elnök:   Szekercés Sándor                    titkár:   Békési Mihály

1981-től          elnök: Szekercés Sándor                     titkár:   Hladics Zoltán

1985-től          elnök: Kulcsár József                           titkár: Prím Ferenc

1990-től          elnök:   Kulcsár József                         titkár: Fáncsy István

 

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK:

 

GTE EGYESÜLET ÉREM

 

Szekercés Sándor

 

1980

 

Hladics Zoltán

 

1981

 

Fáncsy István

 

1994

 

Kulcsár József

 

1996

 VDI GEARS

10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS