email cím:
jelszó: regisztráció
elfelejtett jelszó

Nagykanizsai Szervezet

 

A megalakulás körülményei:

A nagykanizsai szervezet 1969-ben alakult meg, három bázis-vállalatra épülve:

  • Dunántúli Kőolajipari Gépgyár
  • Nagykanizsai Finommechanikai Vállalat
  • Nagykanizsai Vasipari Vállalat.

Főbb tevékenységi köre:

A gépipari tevékenység fejlődésével, jogi tagvállalataink növekvő szakember gárdájával párhuzamosan élénkült és sokrétűbbé vált a szervezetünk tevékenysége is. Egyesült munkánknak célja a szakmai továbbképzésen és ismeretterjesztésen túl a tagvállalatoknál jelentkező egyes műszaki problémák megoldásának segítése volt.

Szervezetünk elindítója volt 1970-ben a Kanizsai Műszaki Napok rendezvényeinek. Az évenként megismétlődő rendezvénysorozat jelentős fórumává vált a városban működő tudományos egyesületeknek és iparvállalatoknak.

Szervezetünk szoros kapcsolatot tartott fenn a más területeket képviselő tudományos egyesületekkel. Különösen az Energiagazdálkodási, Bányász-Kohász, valamint a Szervezéstudományi Egyesületekkel.

A helyi műszaki értelmiség, illetve a vállalatok igényei, meglévő gyártási problémáik megoldása mellett egyre inkább a korszerű technológiai eljárások megismerése és bevezetése felé irányultak. (Félautomatikus és automatikus ívhegesztési eljárások alkalmazási körének kiterjesztése célgépesítéssel, NC vezérlésű szerszámgépek alkalmazása kis- és középsorozatú gyártásnál, valamint ezek programozása: felületi finommegmunkálások stb.) Szervezetünk kezdeményezésére indult el az Országos NC Szeminárium rendezvénysorozat.

A szervezet tevékenysége 1994-ben a jogi tagvállalatoknál bekövetkezett átalakulások miatt megszűnt.

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK:

GTE EGYESÜLETI ÉREM

Végh Endre 1974

Tornyos Ferenc 1976

Kósa Antal 1976

Pataki József 1977

Vass Gyula 1978

Koczián Ferenc 1979

Gaál Sándor 1980

Csinyát Teréz 1982

Nábor Gyula 1982

 VDI GEARS

11TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS

10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS