email cím:
jelszó: regisztráció
elfelejtett jelszó

Százhalombattai Szervezet

MOL Rt. SZÁZHALOMBATTAI SZERVEZET

 

A megalakulás körülményei:A Gépipari Tudományos Egyesület MOL Rt Százhalombattai szervezete (illetve annak jogelődje) 1997. március 23-án alakult azzal a céllal, hogy összefogja a terület gépész-, közgazdasági értelmiségi dolgozóit, technikusait és egyes jól képzett szakmunkásait, amely elősegíti és biztosítja a tagok műszaki fejlődését és felkészültségét az egyre magasabb szintű feladatok megoldása érdekében.

Főbb tevékenységi körök: Rendszeresen szervezünk továbbképző tanfolyamokat, melyeken az új technológiákat, szabványokat, üzemeink speciális területeit ismerhetik meg a résztvevők. Együttműködünk a területi MKE, MATE, ETE szervezetekkel, a Pest megyei MTESZ-szel.

 

Rendszeresen szervezünk üzemlátogatásokat, külföldre is, pl. a környező országok vegyipari üzemeibe és finomítóiba.

 

Üzemünk területén általában havonta rendezünk szakmai bemutatókat, előadásokat, melyeken a szivattyúk, kompresszorok, toronytöltetek és egyéb berendezések fejlesztésével, kialakításával ismerkedhetnek meg tagjaink.Részt veszünk a Nyomástartó berendezések hegesztési szakbizottságának munkájában, melynek keretében évente megrendezésre kerül a hagyományos „Csopaki ankét” az aktuális kérdések megvitatására. Itt a tervezők, gyártók, vizsgálók, üzemeltető és karbantartó szakemberek találkoznak. Tagságunk aktív létszáma jelenleg 85 fő, melynek a területén működő karbantartási szervezetek szakemberei is tagjai. Figyelemmel kísérjük az újonnan belépett fiatal szakembereket és megismertetjük velük szervezetünk működését és igyekszünk megnyerni őket szervezetünk számára. Bejegyzett szakértőink működnek a karbantartás, vegyipari gépek, tartályviszgálatok területén, GTE megbízásokat is fogadva.

Elnök, titkár neve, működésük időtartama a megalakulástól kezdve:

 

1977-1989      elnök: Rácz Zoltán                   titkár: Nádasi István

1989-1998      elnök: Nádasi István                titkár: Pergel József

1998-tól          elnök: Tóth József                    titkár: Németh János

 

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK:

 

GTE EGYESÜLETI ÉREM

 

Rácz Zoltán 1981VDI GEARS

11TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS

10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAILWAY BOGIES AND RUNNING GEARS